Od jakiegoś czasu zauważyłem, że od prędkości ok. 100 km/h z prawej strony (mniej więcej w okolicach koła) dochodzą dźwięki podobne do tarcia. Czyżby padały łożyska ?
JaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
Jak jedziesz tak że słyszysz dźwięk, po prostej nawieżchni poskęrcaj delikatnie w prawo i w lewo jak się zmieni natężenie dzwięku to bardzo prawdopodobne że się łożyska kończą już, z czasem zacznie się nasilać......u mnie to na początku było jak tandetne opony, a potem zaczeło już nieźle świstać.......mnie dopadło zaraz po 100 tysiącach.......
To mnie niestety przy 75kkm .Tak jak kolega poiwedział, poskręcaj, jak się natężenie zmieni to znaczy że łożyska. U mnie wymienili od razu 2 bo 2 załatwione były.
JaroSz, po co sie denerwować mojemy znajomemy na pytanie że mu coś szumi pan w ASO suzby w swoim baleno zamontował radio to przestanie
czasem od nawieżchni i opon słychać różne dźwieki pojeździj jak cos sie dzieje to napewno sie nasili
u mnie byla podobna sytuacja starsznie buczalo jak przekroczylam predkosc 80 km/h a szczegolnie na zakretach..udalam sie wiec do ASO i tam powiedzieli ze to łozyska....po wymianie ich bylo tak samo..i okazalo sie ze mam do dupy opony....
Komentarz